Domino’s Pizza

Domino`s Pizza Inc. er en amerikansk restaurantkjede som i all hovedsak fokuserer på pizza. Selskapet har hovedkontor i Michigan, USA. Domino’s ble grunnlagt i 1960 og har i dag restauranter i mer enn 82 land verden over. Kjeden er verdens nest største franchised pizzakjede, kun slått av kjeden Pizza Hut.

Historien

I 1960 kjøpte Tom Monaghan og hans bror, Jakob Dominick, en liten pizzabutikk i Michigan USA. Brødrene hadde jobbet på restauranten mens de studerte ved Eastern Michigan University. Brødrene sikret seg restauranten for 500 dollar i forskuddsbetaling og skulle etter 6 måneder betale 400 dollar til. Brødrene, som kjente bransjen godt etter å ha jobbet ved restauranten i flere år, hadde planene klare. De skulle fordele arbeidstiden seg i mellom og holde kostnader nede mens de planla å kjøpe flere lokale restauranter i framtiden. Etter bare 1 år i drift hadde Jakob fått nok av de lange arbeidsdagene og lite lønn, og solgte sin del av bedriften til sin bror. Som betaling fikk han en gammel Volkswagen boble som de to hadde brukt som firmabil. Tom var bestemt på at bedriften skulle bli en suksess og innen 4 år var passert, hadde han kjøpt 3 andre pizzarestauranter i samme området. Tom ønsket at alle utsalgsstedene skulle ha samme navn og branding, men han ble nektet å bruke det originale Dominick navnet av den tidligere eieren. Det var faktisk en av Toms ansatte som kom opp med navnet Domino`s, og i 1965 omdøpte Tom selskapet og lanserte den nye logoen. Den første logoen inneholdt tre prikker, og de var symbolet på de tre restaurantene Tom på det tidspunktet hadde. Toms plan var å legge til en ny prikk i logoen for hver nye restaurant han åpnet. Denne ideen ble raskt skrotet da Domino de neste 9 årene åpnet hele 200 nye franchiserestaurant bare i USA.

Domino internasjonalt

mai 1983 åpnet Tom og Domino sin første restaurant utenfor USA, i Winnipeg Canada.
Senere samme år feiret Tom og de ansatte å nå milepælen restaurant nr 1000!  Bare 2 år senere sto nye eventyr på trappene, og i 1985 åpnet de sine første utsalgssteder i Storbritannia og Japan. Innen 1995 hadde Domino`s mer enn 1000 restauranter internasjonalt. I dag er Domino’s å finne på alle 5 kontinenter og har over 1.600 internasjonale restauranter. I Norge fikk vi vår aller første restaurant i 2006. Pizzamarkedet i Norge har alltid vært tøft for det er mange som sloss om de samme kundene. Domino’s på sin side har i dag 14 restauranter i Norge, og nye byer og plasseringer er stadig under utvikling.

Byens beste pizza

Domino’s unike patenterte pizzabunn og spennende toppinger har gjort dem til en suksess verden over. Domino’s er kjent for pizza av ypperste kvalitet og prismessig er de blant de beste på markedet. Deres familiepakke er en sikker vinner og man kan glede både store og små med et herlig pizzamåltid for under 500 lappen. Kjeden er også viden kjent for sine varme cookies som er den perfekte avslutningen på et deilig måltid. Hvert år arrangeres det pizzamesterskap på Aker brygge i Oslo, hvor alle de store pizzahusene deltar med sin beste kokker og raskest pizzabakere.

Domino’s har siden sin inntreden på det norske markedet for 11 år siden, vunnet prisen for beste pizza hele 7 ganger. Deres eminente pizzabakere har også tatt hjem prisen for raskeste pizzabaker hele 8 ganger. Om du foretrekker deep-pan, italiensk eller Chicago style pizza, så leverer Domino’s kvalitet til en hyggelig pris hver gang. Du kan bestille ditt måltid direkte via Domino’s hjemmeside eller app. De leverer innenfor en radius av 20 km fra alle sine utsalgssteder. Bestiller man for mer enn 300 kroner, inngår gratis levering.